• Головна |
  • Новини |
  • Порадник |
  • Фотоальбоми |
  • Форум |
  • Оголошення |
  • Онлайн ігри |
  • Контакти
  • Головна » Новини Тернополя » Релігія

    «Християнин повинен вміти говорити "ні” у відповідь на деякі переконання і звички, якщо він хоче йти за Христом”, - з такими словами звернувся до присутніх під час своєї проповіді держсекретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне.

    Свята Меса була звершена в неділю 5 вересня в північно-італійському місті Верчеллі з нагоди 960-річчя Собору, який пройшов в цій дієцезії в 1050 році. Собор у Верчеллі підтвердив реальну присутність Тіла Христового в Євхаристії. Кардинал Бертоне назвав цю подію видатною як у церковному, так і в богословському та духовному сенсі.

    Як кілька століть тому, так і минулої неділі присутніх на Літургії об'єднувала католицька віра, та сама, яка дозволила Папі Леву IX і учасникам Собору зустрітися з Христом Спасителем. «Ця зустріч, - як нагадує нам Бенедикт XVI, - відновлюється і зміцнюється унікальним чином щонеділі під час Євхаристії».

    Коментуючи недільне Євангеліє, кардинал Бертоне нагадав, що означало для сучасників Христа «слідувати за Ісусом», а саме слідувати за невідомим пророком, знехтуваним лідерами країни і критикованим багатьма противниками. Слідувати за Ним означало ризикувати життям, володіннями, спровокувати ненависть власних рідних. Крім того, це означало почати нове життя, що йде врозріз з думкою більшості. Ісус вимагав також любові до ворогів і пробачення в будь-якому випадку. Він також постійно закликав не думати лише про гроші. Не тільки вижити з серця любов до земних благ, але й бути готовим відмовитися від деяких переконань і звичок, а отже, заплатити високою ціною, яка іноді позначала мучеництво. Якщо це траплялося в епоху Ісуса, сьогодні, як ніколи, на думку кардинала Бертоне, вірити є справжнім викликом. Прийняти християнську віру в сучасному соціально-культурному контексті - непростий вибір, він може зажадати хворобливого розриву з нашим середовищем, а іноді перетворюється на справжній хрест. "Світ секуляризується швидкими темпами, - додав кардинал Бертоне, - на наших очах затверджуються аморальні моделі поведінки, які часто є втечею від дійсності”. Чимало людей, як колись язичники, живуть тільки для себе. Багато хто не відчувають необхідності у  відносинах з Богом та Ісусом Христом. Деякі навіть соромляться бути християнами, молитися, робити добро. Проте християнин повинен вміти говорити «ні» навіть своїм близьким, якщо вони пропонують щось, що суперечить християнським цінностям. Отже, необхідно ставитися до всього нашого майна з якоїсь відчуженістю, користуватися ним, не роблячи з нього ідолів. "Це і є, - сказав на закінчення кардинал Бертоне, - шляхом до справжнього щастя, відповідно до волі Божої”.

     

    За матеріалами: Радио «Ватикан»


    Розділ: Релігія | Переглядів: 2324 | Додав: terno | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar