• Головна |
  • Новини |
  • Порадник |
  • Фотоальбоми |
  • Форум |
  • Оголошення |
  • Онлайн ігри |
  • Контакти
  • Головна » Новини Тернополя » Усіляка всячина

    Багато хто з тих, хто стежить за подробицями процесів, пов'язаних з перепрошиванням, джейлбрейк і разлочки яблучних телефонів навіть не уявляють про те, що може трапитися при реєстрації телефону, минуле якого Вам абсолютно не відомо.

    Я розповім Вам про те, як мені не пощастило, і я став жертвою покупки залоченних, краденого iPhone 3Gs.

    І так про все по порядку.

    Перебуваючи в Нью-Йорку влітку 2010-ого року, переді мною стояло кілька цілей, пов'язаних з купівлею нової техніки. Природно так як у студента грошей не багато, а потреб купа, процес покупки техніки відбувався за допомогою сайту craigslist.org (основний сайт купівлі-продажу б / в товарів на території США).

    Цим способом за все літо мною було придбано: iPhone 3Gs 32GB (2 примірники), iPhone 3Gs 16GB (1 примірник), MacBook White (1 примірник).

    Спокуса придбати техніку за більш низькою ціною дуже великий, але так як світ варіабельний, будь-яка халява рано чи пізно закінчується. Так сталося і зі мною.

    У кінці червня я купив своїй дівчині залоченних iPhone 3Gs 32GB (Black) в досить хорошому стані за низьку ціну в $ 350. При покупці мене не сильно хвилювало факт того, що телефон був залочений, так як з виходом джейлбрейка і анлок на iOS 4 я успішно відв'язав телефон. Трохи пізніше придбав залоченних iPhone 3Gs 32GB (Black), але вже для себе. Той же процес ралочкі не склав ніяких труднощів.

    І так просочений упевненістю в собі я взяв на себе прохання купити ще парочку айфонів для сестри та її подруги, але вже природно за їхні гроші. За звичкою зайшов на craigslist.org і знайшов там iPhone 3Gs 16GB (White) в хорошому стані за $ 350 (так, ціни на б / в айфони тоді злетіли з-за виходу анлок). Але так як виділених коштів цілком вистачало, то не дуже сильно скупився.

    Подзвонив продавцеві, домовився про зустріч у затишному Старбаксе, зустрілися. Дуже приємна у спілкуванні молода людина була дуже люб'язний і навіть заплатив за мою каву. Показав з усіх боків свій біленький айфон. Факт про те, що цей айфон був безбожно джейлбрейкнутие і нафарширований усякими твіки, забруднюючими роботу системи мене не хвилювало, бо я був впевнений в тому, що перепрошую телефон на чисто. На ньому тоді стояла версія прошивки 3.1.2. Ну і мотлох думав я хихочучи (так як на той момент вже вийшла 4.0). Все, "Беру!" сказав я.

    По приїзду додому я одразу ж поновив версію прошивки на 4.0. Сімкарти AT & T лежала в кишені, тому процес активації мене нітрохи не лякав. І тут сталося страшне! iTunes привітав мене повідомленням приблизно наступного змісту: "This iPhone can not be activated for service. Please visit nearest AT & T or Apple Store", що в перекладі означає: "Цей iPhone не може бути активовано. Будь ласка посітіте найближчий AT & T або Apple Store". Це глибоко шокувало мене в ступор.

    КірпічКірпіч

    Я не став відразу бігти з телефоном туди, куди мене посилає iTunes, а вирішив спробувати вирішити проблему сам. Кастомний прошивки, джейлбрейк, фіктивна активація не допомогли. Ну думаю, справа погано. Звернувся до місцевих "хакерам" за платну допомогу. При зустрічі, розвели руками, сказали: "Ти хлопець - обраний. Все що ти можеш зробити - це дійсно піти в найближчий AT & T або Apple Store і з'ясувати проблему".

    З тремтячими руками я пішов спочатку в AT & T Store. Включив чайника, мовляв телефон не активується, сімка ваша, вирішуйте проблему. У відповідь почув: "Ой, щось не активується, не знаю в чому проблема, Вам визначено в Apple Store, так як це їх телефон, проблема в ньому". Мовчки забрав телефон, розвернувся, пішов.

    Через півгодини (у тому самому скляному кубику):

    - Ласкаво просимо в Apple Store. Чим я можу Вам допомогти?

    - Здрастуйте, у мене проблема. Мені подарували б / в айфон, але він не активується. Що мені робити?

    - Давайте подивимося. {Підключили до свого macbook, побачили загадкове повідомлення}. У Вас ця сімкарти вже давно не обслуговується {дійсно давно не обслуговувалася, але я завжди думав що це не важливо}. Вам потрібно піти в AT & T Store і оформити новий план. Не йдіть з їх магазину поки вони цього не зроблять.

    - Спасибі, так і зроблю.

    Минуло ще півгодини (вже в іншому AT & T Store):

    - Ласкаво просимо в AT & T Store. Чим я можу Вам допомогти?

    - Здрастуйте, є айфон, потрібен план.

    - Добре, давайте дані. Ось Вам сімкарти. Давайте кредитку.

    - Ні. Спершу активуйте мені телефон.

    - Ой, не активується. Вам треба зараз заплатити, забрати телефон і активувати його будинку.

    - Яка різниця будинку чи тут?

    - Не знаю, мені так сказав менеджер.

    - Не піде. {Кредитку не дав, пішов}

    Ще годину:

    - Ласкаво просимо в Apple Store. Чим я можу Вам допомогти?

    - Здрастуйте вже бачилися. Оформив новий план, і все одно не активується. Що робити?

    - Запишемо вас на Genius Bar, на завтра. Там проведуть діагностику, якщо проблема в телефоні, вам дадуть новий iPhone 4 із доплатою всього в $ 100. Йде?

    - Ідеально. {Стрибаючи в душі до стелі залишив контактні дані, пішов}

    Отримую лист на e-mail про те, що мене чекають. Приходжу до хлопців, обмотаним білими проводами в синіх футболках, даю айфон, пояснюю проблему. З насупленим обличчям експерт мені говорить наступне: "Дайте мені кілька хвилин, я зараз повернуся". Через півгодини повертається, показує мій айфон і каже: "Ваш айфон був вкрадений з Apple Store, півроку тому і ми віддалено заблокували його використання. Все що ми можемо зробити зараз - це забрати його". Уявіть мої чувтсво. Гроші за нього були сплачені не мої. Віддав коробку (відразу з'ясувалося що серійник не збігався з тим, що був на ній). Пішов.

    Робіть висновки панове.



    Розділ: Усіляка всячина | Переглядів: 5204 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar